Church of Holy Cross

Milton Malsor, UK

Church of Holy Cross, Milton Malsor

Extension to Church for new Meeting Room and Toilet Facilities.

The circular building responds to the location on this side of the church in a number of ways.  The centre line of the building is located centrally to the north door creating a symmetry when moving between the two buildings.  The circular form is attached to the north aisle by a glass framed link which minimises the physical attachment to the main building.  Just as importantly this transparent glazed link still allows one to view the original north aisle elevation and the north aisle door and identifies the careful relationship between the historic fabric and new addition.

Completed: Feasibility completed, Planning permission and DAC approval granted